Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Forum for discussion relating to the Panther
michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Fri Mar 29, 2013 12:26 pm

Hello again, here is the loom plug/socket.
Image

Sorry for the blurring, I have checked the colours,
blue/red purple/green yellow/brown white/black

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Fri Mar 29, 2013 1:32 pm

Hi Mick
The only difference I can see at the elevation motor plug,is that you have the
Yellow/Green connected to the Red from the motor,which is shown the opposit way
in the Manual Page 15 and a quick look in my Tiger.
Cheers
Phil

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Fri Mar 29, 2013 3:11 pm

Hello Phil, thanks for the reply. I have tried swapping these leads over....the motor will only run one way....moving the stick to the right starts the motor....the limit switch stops the motor, as it should. I tried swapping the limit switch...no joy. It's all very strange as the elevation motor worked fine on the bench. I have checked all the leads for security...all ok. Is it possible to open the limit switch?
Could it be the TX?...... I have my elevation on the left hand stick,Mick

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Fri Mar 29, 2013 3:46 pm

Hi Mick
Did you have the motor running both directions on the bench and stoping with the
appropriate limit for that direction aswell :?:
Cheers
Phil

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Fri Mar 29, 2013 3:52 pm

Yes Phil, working ok on the bench....I thought I may have disturbed a lead somewhere, so I checked all of these.....Rx etc,. I had wondered if the loom connector was not fully home....I have no strength in my old fingers. I can't push the connector fully together.....I think the contact is 'made'.....Mick

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Fri Mar 29, 2013 4:29 pm

Hi Mick
You mentioned taking off and moving 3 leads in the loom socket.
Did you do that after the successfull bench test and it stoped working after that.
If so the possibility is that you might have put the connections back wrong.
A quick sudgestion fo you if you can get at your Comets loom and do a drawing of where
each colour goes to,taking extra note where the black ones go.
If you can remember which 3 you moved you might only need to double check them 3.
Hope that might help you.
Cheers
Phil

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Fri Mar 29, 2013 6:08 pm

Hello Phil, thanks for that.....I will PM a layout of the plug/socket...to see if I have reconnected the wrong way round. My Comet loom is way down in the hull...I have checked with the Comet loom, and my Jagd' looks the same....
Leave it until after the holiday.......Mick

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Sat Mar 30, 2013 7:09 pm

Hi Mick
I made a simple drawing of the way my Tiger Loom and Limits are wired up,so that you
can check against yours to see if anything doesnt look right,
You will need to disconnect the loom plug and use a multimeter to identify the limit
Black wires.
Hope it helps you out
Cheers
Phil
Attachments
Wireing Loom.JPG

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Sun Mar 31, 2013 12:31 pm

Hello Phil thank you for your reply. That all looks to be the same as my layout. The only point I now need to cross check is the numbers on the black leads. On the plug side with the limit switches, the numbered black leads are like this......

Yellow/Green Black 4
Black 7 Black 3
Black 6 Black 2
Black 5 Black 1

To limit Switches

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Sun Mar 31, 2013 2:24 pm

Hi Mick
Just checked my numbers for you
Yellow/Green to Elevation Motor Black
Black 2 to Elevation Motor Red

My Four Limit wires refer to my drawing
Black 4 to top of Down Limit
Black 3 to bottom of Down Limit

Black 7 to Top of Up Limit
Black 1 to Bottom of Up Limit

So there is no connection to the centre terminals of each limit and all other Black
wires 5 and 6 are for blank firer.

My limit switches are fitted as shown.
But Blacks 3 and 4 go to one Limit and Blacks 1 and 7 to the other,if looking at
them on your bench.
Hope that helps you out,Good Luck with it.
Cheers
Phil

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Mon Apr 01, 2013 9:29 am

Hello Phil, thanks for all your help.....I am still in a mess. My head feels like a bag of marbles.
I have looked carefully at my layout. See attachment....
Image
When I connect the two sides of the loom.....the colours opposite each other are as follows....
Limit Switch Side Aux Side
Yellow/Green/Black 4 White/Black
Black 7 Black 3 Black/White
Black 6 Black 2 Green/Purple
Black 5 Black 1 Blue/Red

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Mon Apr 01, 2013 9:52 am

Hello Phil, my limit switches appear to be the same as yours, and the blank firer is correct......although I did move three leads from the socket.....I was careful in replacing them. I would accept I may have mixed these up....In this present configuration the motor will not run....either way. Everything else works....so I am just going back into the tank workshop....to fire the main gun, in frustration....Mick

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Mon Apr 01, 2013 11:21 am

Hi Mick
Your wires at the Limits are correct but not at the socket where you moved them
I am just going to see if I can get you a good close up of my Loom connectors and
get back to you.
Can you remember which ones you moved?
Cheers
Phil

phil fitzpatrick
Posts: 2020
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:38 pm
Location: Sambourne uk

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by phil fitzpatrick » Mon Apr 01, 2013 12:17 pm

Hi Mick
Here is a couple of close ups of my Loom Sockets
With the Yellow/Green to top right at the cable side the Black cables are numbered

Black 5 Black 6 Black 7 Yellow/Green

Black 1 Black 2 Black 3 Black 4

They are connected to
black 5 to White
Black 6 to Yellow
Black 7 to purple Black 7 and 1 are a Limit Switch pair
Yellow/Green to Blue Elevation motor
Black 1 to Black
Black 2 to Brown Elevation motor
Black 3 to Green
Black 4 to Red Black 3 and 4 are a limit switch Pair
Keep the Limit pairs together at the limits on the outer terminals
Attachments
Wire Loom 2.JPG
Wire Loom 1.JPG

michael hilton
Posts: 984
Joined: Thu Dec 15, 2011 4:29 pm
Has liked: 491 times
Been Liked: 237 times

Re: Ultimate Panther/Jagdpanther Build

Post by michael hilton » Mon Apr 01, 2013 4:31 pm

Hello Phil, thank you for all you patience and perseverance......
I now have the Loom Plug and Socket leads in the right order......
The motor runs one way and stops by pressing one limit switch.....
The motor will not reverse, I have tried moving the limit switch leads.....
I don't want to disturb the leads already corrected.
The only other unit to check is the Auxiliary Module.

Could you tell me if the Auxiliary Module leads are correct....
This is how mine are fitted.On the spade connectors from left to right.
Blue Brown Yellow White
The white plug with the green dot, left to right
Black Green Red Purple.
Image
I have not moved any of these leads......Mick

Post Reply